€ 11.99

McKinney- Evolve Resources for Maternal-Child Nursing, 5th Edition Test Bank

Chapter 01: Foundations of Maternity, Women’s Health, and Child Health Nursing
McKinney: Evolve Resources for Maternal-Child Nursing, 5th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. Which factor significantly contributed to the shift from home births to hospital births in the
early 20th century?
a. Puerperal sepsis was identified as a risk factor in labor and delivery.
b. Forceps were developed to facilitate difficult births.
c. The importance of early parental-infant contact was identified.
d. Technologic developments became available to physicians.
ANS: D
Technologic developments were available to physicians, not lay midwives. So in-hospital
births increased in order to take advantage of these advancements. Puerperal sepsis has been a
known problem for generations. In the late 19th century, Semmelweis discovered how it could
be prevented with improved hygienic practices. The development of forceps is an example of
a technology advance made in the early 20th century but is not the only reason birthplaces
moved. Unlike home births, early hospital births hindered bonding between parents and their
infants.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge/Remembering
REF: p. 1 OBJ: Integrated Process: Teaching-Learning
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
2. Family-centered maternity care developed in response to
a. demands by physicians for family involvement in childbirth.
b. the Sheppard-Towner Act of 1921.
c. parental requests that infants be allowed to remain with them rather than in a
nursery.
d. changes in pharmacologic management of labor.
ANS: C
As research began to identify the benefits of early extended parent-infant contact, parents
began to insist that the infant remain with them. This gradually developed into the practice of
rooming-in and finally to family-centered maternity care. Family-centered care was a request
by parents, not physicians. The Sheppard-Towner Act of 1921 provided funds for
state-managed programs for mothers and children. The changes in pharmacologic
management of labor were not a factor in family-centered maternity care.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge/Remembering
REF: p. 2 OBJ: Integrated Process: Teaching-Learning
MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity
3. Which setting for childbirth allows the least amount of parent-infant contact?
a. Labor/delivery/recovery/postpartum room
b. Birth center
c. Traditional hospital birth
d. Home birth
TestBankWorld.org
ANS: C
In the traditional hospital setting, the mother may see the infant for only short feeding periods,
and the infant is cared for in a separate nursery. The labor/delivery/recovery/postpartum room
setting allows increased parent-infant contact. Birth centers are set up to allow an increase in
parent-infant contact. Home births allow an increase in parent-infant contact.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge/Remembering
REF: p. 2 OBJ: Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
4. As a result of changes in health care delivery and funding, a current trend seen in the pediatric
setting is
a. increased hospitalization of children.
b. decreased number of children living in poverty.
c. an increase in ambulatory care.
d. decreased use of managed care.
ANS: C
One effect of managed care has been that pediatric health care delivery has shifted
dramatically from the acute care setting to the ambulatory setting in order to provide more
cost-efficient care. The number of hospital beds being used has decreased as more care is
given in outpatient settings and in the home. The number of children living in poverty has
increased over the past decade. One of the biggest changes in health care has been the growth
of managed care.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge/Remembering
REF: p. 5 OBJ: Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
5. The Women, Infants, and Children (WIC) program provides
a. well-child examinations for infants and children living at the poverty level.
b. immunizations for high-risk infants and children.
c. screening for infants with developmental disorders.
d. supplemental food supplies to low-income pregnant or breastfeeding women.
ANS: D
WIC is a federal program that provides supplemental food supplies to low-income women
who are pregnant or breastfeeding and to their children until age 5 years. Medicaid‘s Early
and Periodic Screening, Diagnosis, and Treatment Program provides for well-child
examinations and for treatment of any medical problems diagnosed during such checkups.
Children in the WIC program are often referred for immunizations, but that is not the primary
focus of the program. Public Law 99-457 is part of the Individuals with Disabilities Education
Act that provides financial incentives to states to establish comprehensive early intervention
services for infants and toddlers with, or at risk for, developmental disabilities.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 8
OBJ: Integrated Process: Teaching-Learning
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
6. In most states, adolescents who are not emancipated minors must have the permission of their
parents before
TestBankWorld.org
a. treatment for drug abuse.
b. treatment for sexually transmitted diseases (STDs).
c. accessing birth control.
d. surgery.
ANS: D
Minors are not considered capable of giving informed consent, so a surgical procedure would
require consent of the parent or guardian. Exceptions exist for obtaining treatment for drug
abuse or STDs or for getting birth control in most states.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge/Remembering
REF: p. 17 OBJ: Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
7. The maternity nurse should have a clear understanding of the correct use of a clinical
pathway. One characteristic of clinical pathways is that they
a. are developed and implemented by nurses.
b. are used primarily in the pediatric setting.
c. set specific time lines for sequencing interventions.
d. are part of the nursing process.
ANS: C
Clinical pathways are standardized, interdisciplinary plans of care devised for patients with a
particular health problem. They are used to identify patient outcomes, specify time lines to
achieve those outcomes, direct appropriate interventions and sequencing of interventions,
include interventions from a variety of disciplines, promote collaboration, and involve a
comprehensive approach to care. They are developed by multiple health care professionals
and reflect interdisciplinary care. They can be used in multiple settings and for patients
throughout the life span. They are not part of the nursing process but can be used in
conjunction with the nursing process to provide care to patients.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge/Remembering
REF: p. 7 OBJ: Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
8. The fastest growing group of homeless people is
a. men and women preparing for retirement.
b. migrant workers.
c. single women and their children.
d. intravenous (IV) substance abusers.
ANS: C
Pregnancy and birth, especially for a teenager, are important contributing factors for becoming
homeless. People preparing for retirement, migrant workers, and IV substance abusers are not
among the fastest growing groups of homeless people.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge/Remembering
REF: p. 14 OBJ: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Physiologic Integrity
TestBankWorld.org
9. A nurse wishes to work to reduce infant mortality in the United States. Which activity would
this nurse most likely participate in?
a. Creating pamphlets in several different languages using an interpreter.
b. Assisting women to enroll in Medicaid by their third trimester.
c. Volunteering to provide prenatal care at community centers.
d. Working as an intake counselor at a women‘s shelter.
ANS: C
Prenatal care is vital to reducing infant mortality and medical costs. This nurse would most
likely participate in community service providing prenatal care outreach activities in
community centers, particularly in low-income areas. Pamphlets in other languages, enrolling
in Medicaid, and working at a women‘s shelter all might impact infant mortality, but the
greatest effect would be from assisting women to get consistent prenatal care.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application/Applying
REF: p. 14 OBJ: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
10. The intrapartum woman sees no need for a routine admission fetal monitoring strip. If she
continues to refuse, what is the first action the nurse should take?
a. Consult the family of the woman.
b. Notify the provider of the situation.
c. Document the woman‘s refusal in the nurse‘s notes.
d. Make a referral to the hospital ethics committee.
ANS: B
Patients must be allowed to make choices voluntarily without undue influence or coercion
from others. The physician, especially if unaware of the patient‘s decision, should be notified
immediately. Both professionals can work to ensure the mother understands the rationale for
the action and the possible consequences of refusal. The woman herself is the decision maker,
unless incapacitated. Documentation should occur but is not the first action. This situation
does not rise to the level of an ethical issue so there is no reason to call the ethics committee.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application/Applying
REF: p. 18 OBJ: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
11. Which statement is true regarding the ―quality assurance‖ or ―incident‖ report?
a. The report assures the legal department that no problem exists.
b. Reports are a permanent part of the patient‘s chart.
c. The nurse‘s notes should contain, ―Incident report filed, and copy placed in chart.‖
d. This report is a form of documentation of an event that may result in legal action.
ANS: D
An incident report is used when something occurs that might result in legal action, such as a
patient fall or medication error. It warns the legal department that there may be a problem in a
particular patient‘s care. Incident reports are not part of the patient‘s chart; thus the nurses‘
notes should not contain any reference to them.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge/Remembering
REF: p. 18 OBJ: Integrated Process: Communication and Documentation
TestBankWorld.org
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
12. Elective abortion is considered an ethical issue because
a. abortion law is unclear about a woman‘s constitutional rights.
b. the Supreme Court ruled that life begins at conception.
c. a conflict exists between the rights of the woman and the rights of the fetus.
d. it requires third-party consent.
ANS: C
Elective abortion is an ethical dilemma because two opposing courses of action are available.
The belief that induced abortion is a private choice is in conflict with the belief that elective
pregnancy termination is taking a life. Abortion laws are clear concerning a woman‘s
constitutional rights. The Supreme Court has not ruled on when life begins. Abortion does not
require third-party consent.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge/Remembering
REF: p. 11 OBJ: Integrated Process: Teaching-Learning
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
13. Which woman would be most likely to seek prenatal care?
a. A 15-year-old who tells her friends, ―I don‘t believe I‘m pregnant.‖
b. A 20-year-old who is in her first pregnancy and has access to a free prenatal clinic.
c. A 28-year-old who is in her second pregnancy and abuses drugs and alcohol.
d. A 30-year-old who is in her fifth pregnancy and delivered her last infant at home.
ANS: B
The patient who acknowledges the pregnancy early, has access to health care, and has no
reason to avoid health care is most likely to seek prenatal care. Being in denial about the
pregnancy increases the risk of not seeking care. This patient is also 15, and other social
factors may discourage her from seeking care as well. Women who abuse substances are less
likely to receive prenatal care. Some women see pregnancy and delivery as a natural
occurrence and do not seek health care.
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension/Understanding
REF: p. 14 OBJ: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
14. A woman who delivered her baby 6 hours ago complains of headache and dizziness. The
nurse administers an analgesic but does not perform any assessments. The woman then has a
tonic-clonic seizure, falls out of bed, and fractures her femur. How would the actions of the
nurse be interpreted in relation to standards of care?
a. Negligent: the nurse failed to assess the woman for possible complications
b. Negligent: because the nurse medicated the woman
c. Not negligent: the woman had signed a waiver concerning the use of side rails
d. Not negligent: the woman did not inform the nurse of her symptoms as soon as
they occurred
ANS: A

Preview document (3 of 609 pages)

Unlock document

Download all 609 pages for € 11,99

Add document to cart
Report document Report document

€ 11,99

Add document to cart
  • check Money back guarantee
  • check Documents can be downloaded immediately
  • check € 0,50 discount when paying with balance

Specifications

Seller

TestMania℃

88 documents uploaded


QUALITY WORK OF ALL KIND OF QUIZ or EXAM WITH GUARANTEE OF AN A

Earn from your summaries?

icon 2

Do you make summaries or do you have any completed assignments? Upload your documents to Knoowy and earn money.

Upload document

Subjects of Healthcare - Open University

More Healthcare ›

applied pathophysiology a conceptual approach to the mechanisms of disease 3rd edition braun test bank burns pediatric primary care 7th edition all chapters complete test bank cherry & jacob contemporary nursing issues, trends, and management, 7th edition chapter 15-28 current medical diagnosis and treatment 2020 testbank -studyguide edelman health promotion throughout the life span, 8th edition chapter 1-25 essentials_of_psychiatric_mental_health_nursing_4th_edition_varcarolis_nursing_test_banks.pdf (1) examination questions and answers in basic anatomy and physiology martin caon focus on nursing pharmacology 8th edition karch test bank all chapters covered 2021 foundations of maternity, women’s health, and child health nursing test bank allcomplete chapters healthcare - nursing hesi rn exit hesi rn exit exam v4 hesi rn exit v3 hesi rn fundamentals exam hesi- fundamentals of nursing (basics of nursing practice) +400 questions & answers everything you need to pass the exams and earn your highest score. human body in health and illness 6th edition herlihy test bank (latest edition 2021) international financial management test bank introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank journey across the life span 6th edition polan test bank lilley pharmacology and the nursing process 7th edition marieb-essentials-of-human-anatomy-physiology-10th-test-bank/ latest update medical imaging physics pharmacology nextgen exam psychology test bank for nursing research in canada: methods, critical appraisal, and utilization, 4th edition lobiondo-wood isbn: 9781771720984 More Healthcare ›

Log in via e-mail
New password
Subscribe via e-mail
Sign up via Facebook
Shopping cart

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

[Inviter] gives you € 2.50 to purchase summaries

At Knoowy you buy and sell the best studies documents directly from students.
Upload at least one item, please help other students and get € 2.50 credit.

Register now and claim your credit