€ 11.99

Psychopharmacology Drugs the Brain and Behavior 3rd Edition Meyer Nursing Test Bank

Test Bank
to accompany
Psychopharmacology, Third Edition
Meyer • Quenzer
Chapter 1: Principles of Pharmacology
Multiple Choice
1. refer(s) to specific molecular changes that occur when a drug binds to a
particular target site or receptor, while are the resulting widespread alterations
in function.
a. Drug action; therapeutic effects
b. Side effects; drug effects
c. Therapeutic effects; side effects
d. Drug action; drug effects
Answer: d
Textbook Reference: Pharmacology: The Science of Drug Action
2. After drug administration has occurred, the amount of drug in the blood that is free to
bind at specific target sites is referred to as
a. the therapeutic dose.
b. first-pass effects.
c. bioavailability.
d. ED50.
Answer: c
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
3. The specific molecular changes that occur when a drug binds to a particular target site
or receptor are referred to as
a. drug effects.
b. drug action.
c. side effects.
d. placebo effects.
Answer: b
Textbook Reference: Pharmacology: The Science of Drug Action
4. Which of the following is not a possible explanation for placebo effects?
a. Pavlovian conditioning
b. Genetic variation
c. Drug competition
d. Expectation of outcome
Answer: c
Textbook Reference: Pharmacology: The Science of Drug Action
WWW.THENURSINGMASTERY.COM
Page 2 of 247
5. The administration of oxytocin has been proposed as a treatment for autism.
a. intravenous
b. oral
c. intranasal
d. intracerebral
Answer: c
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
6. Which factor does not affect the pharmacokinetics of a drug?
a. Route of administration
b. Lipid solubility
c. Depot binding
d. Drug action
Answer: d
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
7. First-pass metabolism occurs when drugs are taken
a. orally.
b. intravenously.
c. subcutaneously.
d. nasally.
Answer: a
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
8. The area postrema is one area in the brain where the is not complete.
a. cerebrospinal fluid
b. blood–brain barrier
c. choroid plexus
d. phospholipid membrane
Answer: b
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
9. First-pass metabolism occurs with orally administered drugs because
a. their absorption is slowed by food.
b. drugs absorbed into the bloodstream from the stomach go to the liver on the way to
general circulation.
c. drugs must first survive the acidic environment of the stomach.
d. salivary enzymes in the mouth begin the process of metabolism.
Answer: b
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
10. Toxic substances in the blood trigger a vomiting response by activating the
a. blood–brain barrier.
b. choroid plexus.
c. area postrema.
d. median eminence.
WWW.THENURSINGMASTERY.COM
Page 3 of 247
Answer: c
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
11. Drugs administered _ have the most rapid onset of action.
a. subcutaneously
b. intramuscularly
c. orally
d. intravenously
Answer: d
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
12. Ionization of a drug depends on the of the solution and the of the
drug.
a. pH; pKa
b. pKa; pH
c. concentration; lipid solubility
d. pH; concentration
Answer: a
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
13. The absorption of a drug depends on all of the following except
a. lipid solubility.
b. ionization.
c. body temperature.
d. the concentration of the drug.
Answer: c
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
14. Drugs that are should be avoided by women of childbearing age.
a. teratogenic
b. able to cross the placental barrier
c. psychoactive
d. highly lipid-soluble
Answer: a
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
15. Agents that induce developmental abnormalities in a fetus are known as
a. psychoactive drugs.
b. illicit drugs.
c. teratogens.
d. placental drugs.
Answer: c
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
16. Depot binding is said to occur when drugs
a. bind to their target sites.

Preview document (3 of 248 pages)

Unlock document

Download all 248 pages for € 11,99

Add document to cart
Report document Report document

€ 11,99

Add document to cart
  • check Money back guarantee
  • check Documents can be downloaded immediately
  • check € 0,50 discount when paying with balance

Specifications

Seller

TestMania℃

88 documents uploaded


QUALITY WORK OF ALL KIND OF QUIZ or EXAM WITH GUARANTEE OF AN A

Earn from your summaries?

icon 2

Do you make summaries or do you have any completed assignments? Upload your documents to Knoowy and earn money.

Upload document

Subjects of Healthcare - Open University

More Healthcare ›

applied pathophysiology a conceptual approach to the mechanisms of disease 3rd edition braun test bank burns pediatric primary care 7th edition all chapters complete test bank cherry & jacob contemporary nursing issues, trends, and management, 7th edition chapter 15-28 current medical diagnosis and treatment 2020 testbank -studyguide edelman health promotion throughout the life span, 8th edition chapter 1-25 essentials_of_psychiatric_mental_health_nursing_4th_edition_varcarolis_nursing_test_banks.pdf (1) examination questions and answers in basic anatomy and physiology martin caon focus on nursing pharmacology 8th edition karch test bank all chapters covered 2021 foundations of maternity, women’s health, and child health nursing test bank allcomplete chapters healthcare - nursing hesi rn exit hesi rn exit exam v4 hesi rn exit v3 hesi rn fundamentals exam hesi- fundamentals of nursing (basics of nursing practice) +400 questions & answers everything you need to pass the exams and earn your highest score. human body in health and illness 6th edition herlihy test bank (latest edition 2021) international financial management test bank introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank journey across the life span 6th edition polan test bank lilley pharmacology and the nursing process 7th edition marieb-essentials-of-human-anatomy-physiology-10th-test-bank/ latest update medical imaging physics pharmacology nextgen exam psychology test bank for nursing research in canada: methods, critical appraisal, and utilization, 4th edition lobiondo-wood isbn: 9781771720984 More Healthcare ›

Log in via e-mail
New password
Subscribe via e-mail
Sign up via Facebook
Shopping cart

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

[Inviter] gives you € 2.50 to purchase summaries

At Knoowy you buy and sell the best studies documents directly from students.
Upload at least one item, please help other students and get € 2.50 credit.

Register now and claim your credit