€ 12.49

Test Bank for Nursing Leadership and Management.

Chapter 1: Nursing Leadership and Management
MULTIPLE CHOICE
1. According to Henri Fayol, the functions of planning, organizing, coordinating, and controlling
are considered which aspect of management?
a. Roles
b. Process
c. Functions
d. Taxonomy
ANS: B, The management process includes planning, organizing, coordinating, and controlling. Management roles include
information processing, interpersonal relationships, and decision making. Management functions include planning, organizing,
staffing, directing, coordinating, reporting, and budgeting. A taxonomy is a system that orders principles into a grouping or
classification.
2. Which of the following is considered a decisional managerial role?
a. Disseminator
b. Figurehead
c. Leader
d. Entrepreneur
ANS: D, The decisional managerial roles include entrepreneur, disturbance handler, allocator of resources, and negotiator. The
information processing managerial roles include monitor, disseminator, and spokesperson. The interpersonal managerial roles
include figurehead, leader, and liaison.
3. A nurse manager meets regularly with other nurse managers, participates on the
organizations committees, and attends meetings sponsored by professional organizations in order
to manage relationships. These activities are considered which function of a manager?
a. Informing
b. Problem solving
c. Monitoring
d. Networking
ANS: D, The role functions to manage relationships are networking, supporting, developing and mentoring, managing conflict
and team building, motivating and inspiring, recognizing, and rewarding. The role functions to manage the work are planning
and organizing, problem solving, clarifying roles and objectives, informing, monitoring, consulting, and delegating.
4. A nurse was recently promoted to a middle-level manager position. The nurses title would
most likely be which of the following?
a. First-line manager
b. Director
c. Vice president of patient care services
d. Chief nurse executive
ANS: B, A middle-level manager is called a director. A low managerial- level job is called the first-line manager. A nurse in an
executive level role is called a chief nurse executive or vice president of patient care services.
5. A nurse manager who uses Frederick Taylors scientific management approach, would most likely
focus on which of the following?
a. General principles
b. Positional authority
c. Labor productivity
d. Impersonal relations
ANS: C, The area of focus for scientific management is labor productivity. In bureaucratic theory, efficiency is achieved through
impersonal relations within a formal structure and is based on positional authority. Administrative principle theory consists of
principles of management that are relevant to any organization.
6. According to Vrooms Theory of Motivation, force:
a. is the perceived possibility that the goal will be achieved.
b. describes the amount of effort one will exert to reach ones goal.
c. describes people who have free will but choose to comply with orders they are given.
d. is a naturally forming social group that can become a contributor to an organization.
ANS: B, According to Vrooms Theory of Motivation, Force describes the amount of effort one will exert to reach ones goal.
Valence speaks to the level of attractiveness or unattractiveness of the goal. Expectancy is the perceived possibility that the goal
will be achieved. Vrooms Theory of Motivation can be demonstrated in the form of an equation: Force = Valence Expectancy
(Vroom, 1964). The theory proposes that this equation can help to predict the motivation, or force, of an individual as described
by Vroom.
7. According to R. N. Lussier, motivation:
a. is unconsciously demonstrated by people.
b. occurs externally to influence behavior.
c. is determined by others choices.
d. occurs internally to influence behavior.
ANS: D, Motivation is a process that occurs internally to influence and direct our behavior in order to satisfy needs. Motivation
is not explicitly demonstrated by people, but rather it is interpreted from their behavior. Motivation is whatever influences our
choices and creates direction, intensity, and persistence in our behavior.
8. According to R. N. Lussier, there are content motivation theories and process motivation
theories. Which of the following is considered a process motivation theory?
a. Equity theory
b. Hierarchy of needs theory
c. Existence-relatedness-growth theory
d. Hygiene maintenance and motivation factors
ANS: A, The process motivation theories are equity theory and expectancy theory. The content motivation theories include
Maslows hierarchy of needs theory, Aldefers existence- relatedness-growth (ERG) theory, and Herzbergs hygiene maintenance
factors and motivation factors.
9. The theory that includes maintenance and motivation factors is:
a. Maslows hierarchy of needs.
b. Herzbergstwo-factor theory.
c. McGregors theory X and theory Y.
d. Ouchis theory Z

Preview document (3 of 316 pages)

Unlock document

Download all 316 pages for € 12,49

Add document to cart
Report document Report document

€ 12,49

Add document to cart
  • check Money back guarantee
  • check Documents can be downloaded immediately
  • check € 0,50 discount when paying with balance

Specifications

Seller

TestMania℃

88 documents uploaded


QUALITY WORK OF ALL KIND OF QUIZ or EXAM WITH GUARANTEE OF AN A

Earn from your summaries?

icon 2

Do you make summaries or do you have any completed assignments? Upload your documents to Knoowy and earn money.

Upload document

Subjects of Healthcare - Open University

More Healthcare ›

applied pathophysiology a conceptual approach to the mechanisms of disease 3rd edition braun test bank burns pediatric primary care 7th edition all chapters complete test bank cherry & jacob contemporary nursing issues, trends, and management, 7th edition chapter 15-28 current medical diagnosis and treatment 2020 testbank -studyguide edelman health promotion throughout the life span, 8th edition chapter 1-25 essentials_of_psychiatric_mental_health_nursing_4th_edition_varcarolis_nursing_test_banks.pdf (1) examination questions and answers in basic anatomy and physiology martin caon focus on nursing pharmacology 8th edition karch test bank all chapters covered 2021 foundations of maternity, women’s health, and child health nursing test bank allcomplete chapters healthcare - nursing hesi rn exit hesi rn exit exam v4 hesi rn exit v3 hesi rn fundamentals exam hesi- fundamentals of nursing (basics of nursing practice) +400 questions & answers everything you need to pass the exams and earn your highest score. human body in health and illness 6th edition herlihy test bank (latest edition 2021) international financial management test bank introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank journey across the life span 6th edition polan test bank lilley pharmacology and the nursing process 7th edition marieb-essentials-of-human-anatomy-physiology-10th-test-bank/ latest update medical imaging physics pharmacology nextgen exam psychology test bank for nursing research in canada: methods, critical appraisal, and utilization, 4th edition lobiondo-wood isbn: 9781771720984 More Healthcare ›

Log in via e-mail
New password
Subscribe via e-mail
Sign up via Facebook
Shopping cart

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

[Inviter] gives you € 2.50 to purchase summaries

At Knoowy you buy and sell the best studies documents directly from students.
Upload at least one item, please help other students and get € 2.50 credit.

Register now and claim your credit