€ 4.99

Test Bank for Sociology A Global Perspective 8th Edition by Ferrante

Chapter 1
The Sociological Imagination
Multiple-Choice Questions
1. Sociology is the scientific study of
a. human activity in society.
b. mental processes.
c. people.
d. multiple personalities.
ANS: A SEC: The Sociological Imagination TYP: comprehension SOURCE: new
2. From a sociological point of view, a isthe day-to-day activities from birth to
death that make up a person’s life.
a. social fact
b. sociological imagination
c. biography
d. autobiography
ANS: C SEC: The Sociological Imagination TYP: comprehension SOURCE: new; study guide
3. Emile Durkheim defined social facts as
a. censusstatistics.
b. having the remarkable property of existing outside the individual.
c. fundamentally psychological.
d. things we know to be true.
ANS: B SEC: The Sociological Imagination TYP: knowledge
4. Only when people do they come to know the power of social facts.
a. grow older
b. cooperate
c. comply
d. rebel against the established ways of doing things
ANS: D SEC: The Sociological Imagination TYP: comprehension
5. Durkheim wrote that he was not forced to speak French or to use the legal currency, but
it was impossible for him to do otherwise. Durkheim was writing about
a. mechanicalsolidarity.
b. social relativity.
c. social facts.
d. social interaction.
ANS: C SEC: The Sociological Imagination TYP: application
6. Durkheim wrote, “Even when, in fact, I can struggle free from these rules and
successfully break them, it is never without being forced to fight against them.” This
statement is a reference to
a. mechanicalsolidarity.
b. social relativity.
c. social facts.
d. social interaction.
ANS: C SEC: The Sociological Imagination TYP: application
7. “Because I refuse to shave under my arms, I have to pay a price. On a personal level, this
price was my mother’s hostility. On a public level, the price is dealing with the stares of
strangers.” This statement illustrates
a. mechanicalsolidarity.
b. social relativity.
c. the power of social facts.
d. the idea of double consciousness.
ANS: C SEC: The Sociological Imagination TYP: application
8. A woman writes, “I can’t be anything but what my skin color tells people I am. I am
black because I look black. It does not matter that my family has a complicated
biological heritage.” She is writing about the power of
a. social facts.
b. troubles.
c. the sociological imagination.
d. rationalization.
ANS: A SEC: The Sociological Imagination TYP: application SOURCE: study guide
9. An American traveling to Ghana, Africa, on business notices that the “men, including
the men I was with, hold hands. One day one of the men I was with took my hand as we
walked. In order not to offend him, I took his hand in mine.” The American is responding
to a(n)
a. trouble.
b. issue.
c. social fact.
d. traditional action.
ANS: C SEC: The Sociological Imagination TYP: application
10. Sociologists argue that people fall in love
a. when they experience a violent, irresistible attraction to another person.
b. only once in the course of a lifetime.
c. when certain conditions are met.
d. with people like themselves.
ANS: CSEC: The Sociological Imagination TYP: comprehension
11. In examining patterns of courtship and marriage,sociologists would emphasize which of
the following in shaping a couple’s decision to marry?
a. the personalities of the couples
b. the importance of love
c. personal preferences
d. social considerations such as age,sex, race, income, etc.
ANS: D SEC: The Sociological Imagination TYP: knowledge SOURCE: new
12. Peter L. Berger equates the sociologist with
a. a curious observer who, walking down the neighborhood streets of a large city, is
fascinated with what he or she cannot see taking place behind the building walls.
b. an Internal Revenue Service auditor.
c. a judge giving instructions to a jury.
d. a talk show host interviewing guests.
ANS: A SEC: The Sociological Imagination TYP: knowledge
13. Peter Berger argues that the logic of sociology presupposes a measure of suspicion
about the way in which human events are officially interpreted by authorities. This
suspicion speaks to , which defines the sociological consciousness.
a. solidarity
b. the debunking motif
c. rationalization
d. false consciousness
ANS: B SEC: The Sociological Imagination TYP: comprehension
14. “The fascination of sociology lies in the fact that its perspective makes us see in a new
light the very world in which we have lived all our lives.” This vision of sociology can be
attributed to
a. Peter Berger.
b. Emile Durkheim.
c. C. Wright Mills.
d. W.E.B. DuBois.
ANS: A SEC: The Sociological Imagination TYP: knowledge
15. The number of mobile phones per 1,000 people in the U.S. has increased steadily each
year since the introduction of the mobile phone in 1985. A sociologist studying these
rates would
a. agree that mobile phones are necessary.
b. think about the forces behind this increase in mobile phone use.
c. contemplate the individual reasons for owning a mobile phone.
d. wonder how cell phone manufacturers keep up with demand.
ANS: B SEC: The Sociological Imagination TYP: comprehension SOURCE : new; study

Preview document (3 of 673 pages)

Unlock document

Download all 673 pages for € 4,99

Add document to cart
Report document Report document

€ 4,99

Add document to cart
  • check Money back guarantee
  • check Documents can be downloaded immediately
  • check € 0,50 discount when paying with balance

Specifications

Seller

TestMania℃

88 documents uploaded


QUALITY WORK OF ALL KIND OF QUIZ or EXAM WITH GUARANTEE OF AN A

Earn from your summaries?

icon 2

Do you make summaries or do you have any completed assignments? Upload your documents to Knoowy and earn money.

Upload document

Subjects of Healthcare - Open University

More Healthcare ›

applied pathophysiology a conceptual approach to the mechanisms of disease 3rd edition braun test bank burns pediatric primary care 7th edition all chapters complete test bank cherry & jacob contemporary nursing issues, trends, and management, 7th edition chapter 15-28 current medical diagnosis and treatment 2020 testbank -studyguide edelman health promotion throughout the life span, 8th edition chapter 1-25 essentials_of_psychiatric_mental_health_nursing_4th_edition_varcarolis_nursing_test_banks.pdf (1) examination questions and answers in basic anatomy and physiology martin caon focus on nursing pharmacology 8th edition karch test bank all chapters covered 2021 foundations of maternity, women’s health, and child health nursing test bank allcomplete chapters healthcare - nursing hesi rn exit hesi rn exit exam v4 hesi rn exit v3 hesi rn fundamentals exam hesi- fundamentals of nursing (basics of nursing practice) +400 questions & answers everything you need to pass the exams and earn your highest score. human body in health and illness 6th edition herlihy test bank (latest edition 2021) international financial management test bank introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank journey across the life span 6th edition polan test bank lilley pharmacology and the nursing process 7th edition marieb-essentials-of-human-anatomy-physiology-10th-test-bank/ latest update medical imaging physics pharmacology nextgen exam psychology test bank for nursing research in canada: methods, critical appraisal, and utilization, 4th edition lobiondo-wood isbn: 9781771720984 More Healthcare ›

Log in via e-mail
New password
Subscribe via e-mail
Sign up via Facebook
Shopping cart

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

[Inviter] gives you € 2.50 to purchase summaries

At Knoowy you buy and sell the best studies documents directly from students.
Upload at least one item, please help other students and get € 2.50 credit.

Register now and claim your credit