€ 12.99

Test bank for Understanding Abnormal Behavior

Test bank for Understanding Abnormal Behavior
Chapter 1: Abnormal Behavior
MULTIPLE CHOICE
1. Which statement about abnormal psychology is accurate?
a. Abnormal psychology seeks to describe, explain, predict, and modify unusual behaviors.
b. Although abnormal psychology has made several gains in the past 20 years, it is not yet a
scientific field of study.
c. The subject matter of abnormal psychology is restricted to extremely bizarre behavior.
d. Most diagnoses of abnormality are based on two or three basic behavioral factors.
ANS: A REF: The Concerns of Abnormal Psychology
OBJ: 1 MSC: Factual
2. Psychopathology, or abnormal behavior, results primarily from ____.
a. genetic factors
b. environmental factors
c. sociocultural factors
d. an interaction of many factors
ANS: D REF: Introduction OBJ: 1 MSC: Factual
3. Dr. Thompson collects information in order to describe and draw inferences about an individual's
psychological disorder. Dr. Thompson is engaged in ____.
a. therapy
b. predicting dangerousness
c. psychodiagnosis
d. research
ANS: C REF: The Concerns of Abnormal Psychology
OBJ: 1 MSC: Applied
4. Dr. Kohn is a psychoanalyst, Dr. Edwards is a humanistic therapist, Dr. Peterson is a cognitive
behavioral therapist, and Dr. James is a Gestalt therapist. Each of them would likely have a different
____ for a client's abnormality.
a. time of onset
b. explanation
c. diagnosis
d. prognosis
ANS: B REF: The Concerns of Abnormal Psychology
OBJ: 1 MSC: Applied
5. A psychologist says, ―Juan's abnormal behavior is likely due to a combination of biology and
inadequate interpersonal skills.‖ The psychologist is .
a. predicting the future symptoms of Juan
b. giving Juan a psychodiagnosis
c. offering an explanation for Juan's problem
d. describing how to control Juan's symptoms
ANS: C REF: The Concerns of Abnormal Psychology
OBJ: 1 MSC: Applied
Test bank for Understanding Abnormal Behavior
6. Which statement regarding the prediction of abnormal behavior is accurate?
a. Even experienced professionals tend to overpredict future violence.
b. Psychologists are not interested in predicting clients' future behavior.
c. Prediction is unrelated to understanding the cause of abnormality.
d. Psychologists tend to underpredict future violence.
ANS: A REF: The Concerns of Abnormal Psychology
OBJ: 1 MSC: Conceptual
7. One of Seung-Hui Cho's professors reported Cho's frightening behavior to many campus authorities.
What reason did those authorities give her to explain why they could do nothing?
a. Cho's therapist did not feel he posed a danger to others.
b. There was no space in any of the local mental health facilities to house him.
c. Cho did not make any overt threats against anyone.
d. When compared with that of his peer group, Cho's behavior was not considered odd.
ANS: C REF: The Concerns of Abnormal Psychology
OBJ: 1 MSC: Applied
8. When psychologists talk about modifying abnormal behavior, they mean they are ____.
a. attempting to understand the underlying cause of that behavior
b. restricting the freedom of dangerous clients
c. attempting to anticipate the future behaviors of clients
d. using therapy to improve client behavior
ANS: D REF: The Concerns of Abnormal Psychology
OBJ: 1 MSC: Factual
9. Which of the following defines therapy most accurately?
a. A program of systematic intervention designed to alter behavior, emotion, or thought
b. The scientific study of abnormal behavior.
c. A system of observing abnormal behavior in an attempt to classify it
d. The application of a theoretical model to explain the cause of abnormal behavior
ANS: A REF: 1 OBJ: The Concerns of Abnormal Psychology
MSC: Factual
10. A psychologist develops several activities for clients aimed at helping them become more
self-disciplined and feel more confident about trying new behaviors. This example illustrates ____.
a. how epidemiological work is done in the field
b. how therapy may be seen as an attempt to modify behavior
c. the function of providing an explanation for abnormal behavior
d. the essential need for accurate psychodiagnosis
ANS: B REF: The Concerns of Abnormal Psychology
OBJ: 1 MSC: Applied
Test bank for Understanding Abnormal Behavior
11. Clinical psychologists usually have ____ degrees, unlike psychiatrists, who have_____degrees.
a. bachelor's (B.S.); medical (M.D.)
b. medical (M.D.); doctorate (Ph.D.)
c. doctorate (Ph.D. or Psy.D); medical (M.D.)
d. master's (M.S.); doctorate (Ph.D.)
ANS: C REF: The Concerns of Abnormal Psych

Preview document (3 of 381 pages)

Unlock document

Download all 381 pages for € 12,99

Add document to cart
Report document Report document

€ 12,99

Add document to cart
  • check Money back guarantee
  • check Documents can be downloaded immediately
  • check € 0,50 discount when paying with balance

Specifications

Seller

TestMania℃

88 documents uploaded


QUALITY WORK OF ALL KIND OF QUIZ or EXAM WITH GUARANTEE OF AN A

Earn from your summaries?

icon 2

Do you make summaries or do you have any completed assignments? Upload your documents to Knoowy and earn money.

Upload document

Subjects of Healthcare - Open University

More Healthcare ›

applied pathophysiology a conceptual approach to the mechanisms of disease 3rd edition braun test bank burns pediatric primary care 7th edition all chapters complete test bank cherry & jacob contemporary nursing issues, trends, and management, 7th edition chapter 15-28 current medical diagnosis and treatment 2020 testbank -studyguide edelman health promotion throughout the life span, 8th edition chapter 1-25 essentials_of_psychiatric_mental_health_nursing_4th_edition_varcarolis_nursing_test_banks.pdf (1) examination questions and answers in basic anatomy and physiology martin caon focus on nursing pharmacology 8th edition karch test bank all chapters covered 2021 foundations of maternity, women’s health, and child health nursing test bank allcomplete chapters healthcare - nursing hesi rn exit hesi rn exit exam v4 hesi rn exit v3 hesi rn fundamentals exam hesi- fundamentals of nursing (basics of nursing practice) +400 questions & answers everything you need to pass the exams and earn your highest score. human body in health and illness 6th edition herlihy test bank (latest edition 2021) international financial management test bank introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank journey across the life span 6th edition polan test bank lilley pharmacology and the nursing process 7th edition marieb-essentials-of-human-anatomy-physiology-10th-test-bank/ latest update medical imaging physics pharmacology nextgen exam psychology test bank for nursing research in canada: methods, critical appraisal, and utilization, 4th edition lobiondo-wood isbn: 9781771720984 More Healthcare ›

Log in via e-mail
New password
Subscribe via e-mail
Sign up via Facebook
Shopping cart

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

[Inviter] gives you € 2.50 to purchase summaries

At Knoowy you buy and sell the best studies documents directly from students.
Upload at least one item, please help other students and get € 2.50 credit.

Register now and claim your credit